Een vakantie in Centraal Kroatië heeft u van alles te bieden

De vakantiehuizen in Centraal Kroatië zijn compleet en gezellig. Het landschap van dit mooie vakantiegebied is afwisselend met laagland, met heuvels begroeid met wijngaarden in Samobor en Karlovac maar ook met grotten zoals in Anindol en Grgosova. Cultureel kunt u van alles ontdekken zoals kerken, kloosters, kastelen en musea.

Culturele bezienswaardigheden in Centraal Kroatië
Bij cultuur denkt men niet gauw aan carnaval maar het is wel degelijk een historische uiting van levensstijl en tradities. Zo wordt er jaarlijks het Samobor carnaval georganiseerd, dit trekt duizenden nationale en internationale bezoekers, deels ondergebracht in de vakantiehuizen in Centraal Kroatië. Samobor is een schilderachtig middeleeuws stadje waar u diverse tradities aan zult treffen, bezoek het Samobor kasteel of proef de Kremsnite-het bekendste gebak in Kroatië.

Bezoek Zagreb, een van de steden in Centraal Kroatië. Het centrale plein Trg Bana Jelacica is een mooie plek in de stad waar altijd wat gebeurt. Hier kunt u ook intekenen op stadswandelingen niet ver van de vakantiehuizen in Centraal Kroatië. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Zagreb, het is de blikvanger van Kaptol – de oudste wijk van de stad met torens van meer dan 100m hoogte. Het Rooseveltpleins is een ander mooi plein met musea zoals het stadsmuseum of het archeologisch museum. Een bezoek aan de boerenmarkt in Kaptol is heel bijzonder vanwege het levendige en dorpse karakter. Een stadswandeling brengt u op de mooiste plekjes van de stad.

Karlovac is een andere belangrijke toeristische trekpleister. Karlovac is een mooie stad, gelegen aan vier rivieren. Het is het voormalige Karlstadt. U kunt vanaf de vakantiehuizen in Centraal Kroatië van alles ontdekken zoals het oude kasteel Dubovac uit de 13e eeuw, de kunstgalerijen of de kerk Presveto Trojstvo. Jaarlijks wordt hier de jaarmarkt gehouden waar oude ambachten, gerechten en spelletjes weer tijdelijk nieuw leven worden ingeblazen. In de omgeving kunt u fijn wandelen, fietsen, raften en kano varen op de rivieren. In de zomer worden hier de traditionele Bierdagen gehouden. Het Foginovo strand in het centrum van de stad is een populaire locatie voor hen die op zoek zijn naar een frisse duik. Een vakantie in Centraal Kroatië is nooit saai.

Bekijk hier alle vakanties van Bungalow.net

Bron: Bungalow.net

Gaat u op Vakantie? Vergeet dan niet uw Reis Verzekering en deze Checklist meenemen in je koffer. U kunt hier ook uw Vlieg Tickets boeken en een Transfer of Auto Huur regelen.

Bekijk hier de andere Vakantie Landen in Europa.

Deel dit bericht:

Plaats een reactie